De reisverhalen van Inge & Willem

Bosque primero en Cacoa!

Hola hola, todavia estamos bien!

Vanuit het koude Machicha zijn we met een prive chauffeur helemaal naar Cocoa gereden. Het was vooral berg af. Na drie en een half uur waren we 3000 meter lager en het was er ineens tropisch warm! Heerlijk! Ondanks dat Machicha hoog in de bergen al een stuk gezonder aanvoelde dan Quito met al zijn uitlaatgassen, voelde Cocoa nóg prettiger aan. Heerlijkewarmte. Het rond houtenhostalletje staatnaast een rivier omringt met palmbomen, bananenbomen en 150 andere soorten fruit. Ongelooflijk, het fruit valt hier letterlijk uit de bomen! Het fruit is hier zo in overvloed dat kinderen het gebruiken om er mee te spelen.

Na aankomst gingen we direct naar een ´finca´. Een finca is een plantage waar allerlei soorten planten door elkaar staan waardoor ze eigenlijk geen chemische bestrijdingsmiddelen hoeven te gebruiken, aldus de gids. We hebben echt de meest zalige en sappigste manderijnen ´ever´ gegeten! Na een wandeling van 3 uurwaren onze buikjes rond van allerlei fruit wat zo even van een boom was geplukt. Heerlijk! Iets waar wij nooit over na gedacht hadden was dat er ook verschillende soorten bananen zijn, ook al zien ze er eigenlijk hetzelfde uit. Ik bedoel, je gaat niet naar de albert hein en vraag om een pondje ´bananas reales´ of ´bananas dominicanos´, toch? Hier hebben wealle verschillende typen naast elkaar geproefd! De volgende keer ga ik het toch eens proberen bij de Appie, want ik weet nu welke de lekkerste zijn!

De dag erna liet de gids ons zien hoé ze chocolade maken. Ecuador staat volgens de Ecuadorianen bekend om de beste chocolade in de wereld. Dát wilde we natuurlijk wel even proeven. De dag ervoor hadden we al vele cacaobomen gezien. Hele grappige bomen. De vruchten hangen gewoon aan de stam ipv aan de takken...Het vruchtvlees van de cocaoboon is net als een lichee, heerlijk. De boon zelf hebben we ook rauw gegeten. Het smaakte wat houterig en heel in de verte kon je de chocolade proeven. De gids ging vervolgens de chocolade branden net als koffiebonen malen en voilá je hebt 100% pure chocolade!

De rest van de tijd hebben we lekker in de rivier gezwommen, boekje gelezen en een watervalletje bezocht in een eeuwenoud bos, met enorme boomstammen.

Het ontbijt is hier erg heftig trouwens. Yuca met rijst en fruit. Yuca zijn grote ovale aardappelen. Deze frituren ze dan als ontbijt... Die hebben we maar even overgeslagen.

Vandaag zijn we na een 3,5 uur durige rit terugin Quito omdat we morgenochtend om 6 uur ´s ochtends naar de Galapagos vliegen. Tja en daar zal een droom van Willem in vervulling gaan. Spelen met blue footed (Jan van Gent) vogel, Darwinvinken, hammerhead sharks, leguanen etc. En het mooiste van alles ze schijnen helemaal niet bang te zijn van mensen, dus je kunt ze gewoon aaien!We zijn erg benieuwd! We verblijven8 dagen op de galapagos. 3 dagen op IslaIsabella en dan nog een dag of 5 opIsla Santa Cruz!

So far onze eerste week!

Inge en Willem

Mary Proost

Hoi Inge en Willem,
juist terwijl ik dacht aan jullie verscheen er een mailtje. De mail van Willem van 7 oktober had ik nog niet gezien.
Nu zijn we weer een beetje op de hoogte van jullie doen en laten.
Jammer dat hoofdpijn en verkoudheid jullie plannen in de war hebben gestuurd maar de Finca heeft het vast goedgemaakt.
Vandaag naar de Galapagos eilanden, we zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen met het beestenspul.
De Jan van Genten zijn leuk, van Darwin vinken heb ik nog nooit gehoord, ook prima, maar de haaien en leguanen lijken me minder ongevaarlijk.
Ik hoop maar dat jullie geen gekke dingen doen. Waren daar trouwens ook niet die reuzeschildpadden?
Maak alsjeblieft heel veel foto's want ooit willen wij daar ook naar toe.
Lieve schatten geniet van al dat moois en tot mails . Groetjes Ad en Mary

Frank

Ha luitjes,

Goed om te horen dat het na het Cotopaxi verhaal weer wat beter gaat!

Heel veel plezier op de Galapagos eilanden! Doe de groeten aan de zeeleeuwen daar!

Milan

Dat klinkt allemaal niet verkeerd!!! Ben alleen bang dat ze bij AH hier echt maar 1 soort bananen hebben.